Tijdens de tweejarige opleiding Tarot Master leer je professioneel te werken met de tarot als inzichtsinstrument. In de praktijk betekent dit dat je de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet professioneel kunt inzetten tijdens het counselen.


Eerste jaar
Tijdens het eerste jaar leer je alles over de 22 Grote en 56 Kleine Arcanakaarten van deze eeuwenoude beeldentaal. We schenken uitgebreid aandacht aan verschillende legpatronen, gesprekstechnieken, numerologie en aan het leggen van verbanden tussen de verschillende kaarten. Er wordt veel geoefend met verschillende legpatronen.

Tweede jaar
In het tweede jaar van de opleiding behandelen we het Crowley tarot en de tarot van Marseille. Daarnaast leer je consultverslagen te schrijven en vergroot je je vaardigheden in het leggen van onderlinge verbanden, de verschillende legpatronen en gesprekstechnieken.
Om deze juist te benutten is het nodig een gedegen therapeutische basiskennis te hebben. We besteden daarom ook uitgebreid aandacht aan begrippen als projectie en introjectie. Tijdens je eigen therapeutisch proces, dat hoort bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling, vergroot je je zelfkennis en leer je om te gaan met je eigen schaduwkant.

Ethiek
Omdat de opleiding je op professioneel niveau leert werken met de tarotkaarten zijn ethiek en de Beroepscode belangrijke onderdelen van het tweede studiejaar. Je rondt de opleiding aan het eind van het tweede jaar af met een scriptie en legt een praktijkexamen af.

Kosten
De kosten voor de opleiding zijn 1.250,-- euro per jaar. Inclusief lesmateriaal. Bij inschrijving dient een bedrag van 350,-- euro betaald te worden. Het is mogelijk de opleiding in drie delen te betalen.